FAQ

Algemene vragen

Ja, Vancanzee is gelegen vlakbij een grote openbare parking. Hier kan uw privé wagen, op eigen risico, verblijven tijdens de periode van verhuur. Alternatief is het openbaar vervoer want bus -en treinstation zijn dichtbij.

 
 
 
 

Ja, een regelmatige busverbinding stopt vlak voor de deur van de Vancanzee werkplaats. Treinstation Wespelaar is ook op wandelafstand (<1km) van de Vancanzee werkplaats. De grote treinstations Leuven en Mechelen zijn zo maar 15 minuten sporen van ons verwijdert.

Vragen mbt verhuur

Ja, het meenemen van huisdieren is in principe toegestaan, onder bepaalde voorwaarden. Vooreerst moet dit steeds vooraf gemeld worden aan de verhuurder. Over welk dier gaat het, hoeveel dieren, grote van het dier? Dit laat de verhuurder toe om expliciete toestemming via mail te verlenen.

De verhuurder is niet aansprakelijk voor eventuele verkeersovertredingen en/of boetes gerelateerd aan het vervoeren van huisdieren in de campervan. Ook eventuele quarentaine maatregelen opgelegd door Europese landen moeten door de huurder in acht genomen worden. 

Er worden geen huisdiertoeslag of extra kuiskosten aangerekend maar de huurder is verantwoordelijk voor een gebruik als “goede huisvader” van de campervan. Dit omvat oa geen huisdieren op zetels, bedden of matrassen, dieren niet alleen achterlaten in de campervan. De huurder is verantwoordelijk voor eventuele schade (binnen en buiten) veroorzaakt door het huisdier.

De huurder voorziet zijn persoonlijke spullen om te koken, koffie, thee ed. Evenals keukenhanddoeken, afwasmiddel en vaatdoeken.

 
 

Vancanzee is doorlopend open van maandag tem zaterdag, vanaf 8uur30 tem 18uur. Tijdens het hoogseizoen, maand juli en augustus, werken we ook op zondag. Als huurder heeft u steeds de keuze tussen vrije dagen van vertrek. Dus geen verplichte vertrekdagen op vrijdag of zaterdag. Tijdens het hoogseizoen kan u dus perfect het vaak drukke weekend verkeer in Europa vermijden.

We beginnen met de afhaling van campervan vanaf 8u30 morgens en verwachten de huurders met campervan terug in de late namiddag tegen 16u, In uitzonderlijke gevallen en mits akkoord van de verhuurder kan hier van afgeweken worden.

Vancanzee streeft naar maximale flexibiliteit voor zijn huurder in functie van zijn reisplannen bijv. voor het halen van een ferryverbinding. Mits beschikbaarheid, zullen we met de huurder afstemmen om de campervan op te halen in de (voor)avond voor de eigenlijke aanvang huurperiode.

Vancanzee biedt u de nodige flexibiliteit. We hebben enkel een minimale boekingsperiode van 48h/2dagen. In hoogseizoen (1 juli – 30 augustus) is de minimale boekingsperiode 5dagen. Kortere trips voor een weekend of een mid-week zijn dus zeker mogelijk. Bovendien zijn de dagen van vertrek en aankomst zijn vrij te kiezen. In functie van uw kalender en onze beschikbaarheden denken we graag met onze huurklanten mee.

De huurder brengt de campervan als een “goede huisvader” terug bij aflevering. De gehuurde extra’s zoals voor of achtertent moeten worden schoongemaakt door de huurder. De afwas en reining van keukenmateriaal moet door de huurder gebeuren. Bij specieke schade of bevuiling wordt door de verhuurder een kostprijs opgemaakt.

De huurder zorgt eveneens voor het terug voltanken brandstof (diesel) van de campervan, het bijvullen van de proper watertank en het volledig leegmaken van de vuilwatertank. 

Bij ophaling van de campervan brengt u mee: identiteitskaart of paspoort van de persoon hoofdverantwoordelijke voor het huurcontract. Bij vertrek wordt een huurovereenkomst ingevuld en ondertekend, hier vermeld de huurder oa zijn thuisadres in België.

Daarnaast maken we een kopie rijbewijs voor alle voorziene bestuurders van het voertuig. U voorziet ook een creditcard of bankkaart voor reservatie of betaling van de waarborg.

Bij elk vertrek krijgt de huurder een persoonlijke rondleiding van de gehuurde campervan. Reken hiervoor op minstens 20min tot 1uur uitleg afhankelijk van periode en duurtijd van uw reis.

We bespreken samen met u alle functionaliteiten van het gehuurde voertuig bijv. hoe werkt de koelkast, de standverwarming of hoe kan ik water bijtanken of vuil water aflaten, luifel opendraaien, hefdak open en dicht. We tonen u effectief ook hoe het moet en maken u attent op gekende vergissingen om alle mogelijke schade door verkeerd gebruik te vermijden. 

Daarnaast vindt u op onze site enkele instructiefilmpjes handig om te bekijken voor vertrek. Tijdens uw reis zijn we ook steeds beschikbaar voor al uw vragen. De campervans zijn tenslotte ook steeds voorzien van volledige handleidingen in de taal van de huurder.

Uitrusting campervan? Wat is er voorzien?

Elke campervan is steeds uitgerust met basis keukenmateriaal voor 4 personen. Dit pakket omvat glas, tas, borden groot en klein, bestek allemaal netjes gereinigd en voorzien in een handige opbergmand. Om te koken voorzien we een basisset aan potten, een fluitketel en een bakpan. 

De huurder voorziet zijn persoonlijke spullen om te koken, koffie, thee ed. Evenals keukenhanddoeken, afwasmiddel en vaatdoeken.

 
 

De huurder voorziet zijn persoonlijk slaapgerief (donsdeken of lakens en matrasbeschermers), hoofdkussens, knuffels ed.

 
 

Bij ophaling is de campervan steeds voorzien van een volle dieseltank en volle ADBlue tank. De huurder brengt de campervan met volle dieseltank terug, een tankstation is naast de deur van Vancanzee. AdBlue moet niet worden bijgevuld tenzij onderweg tijdens de reis noodzakelijk.

Bij ophaling is de campervan steeds voorzien van een volle watertank en een lege en gereinigde vuilwatertank. De huurder brengt de campervan terug met lege vuilwatertank. Water bijvullen mag maar hoeft niet.

Campervans met ingebouwde keuken worden opgeleverd met een variabel gasniveau, overeenkomstig het niveau gas door de vorige huurder teruggebracht. Indien nodig kunnen we inschatten door weging of het niveau gas voldoende is voor een normaal gebruik tijdens uw reis. Voor langere huurperiodes installeren we steeds een nieuwe 2,75KG Campinggaz fles. Indien gewenst kan de huurder nog een extra reservefles gas meenemen bijv. voor langere reizen naar Noorwegen. Hiervoor wordt de kostprijs gasfles aangerekend.

Elke campervan is voorzien van een bijkomende batterij voor het woongedeelte (naast de startbatterij voor de wagen). Deze heeft een autonomie van 2 tot 4 dagen (afhankelijk van type campervan en gebruik) en wordt opgeladen tijdens het rijden. U kan ook steeds de woonbatterij bijladen via een externe 230volt aansluiting, koppeling en verlengkabel zijn aanwezig in elk voertuig.

 
 

De Vancanzee Calififornia kan tegen een meerprijs uitgerust worden met een trekhaak, en bijhorende fietsendrager voor elektrische fietsen (2stuks). Dit is enkel mogelijk op een select aantal busjes. Vraag naar extra informatie voor het boeken.

 
 

De huurprijs is steeds inclusief een volledige verzekeringsdekking. Deze omvat naast de burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand ook een volledige omnium dekking (eigen schade, diefstal, brand, glasbraak, overlopend wild, …).

Mocht u schade of een ongeval hebben tijdens uw reis dan kan u steeds beroep doen op een 24/24, 7/7 callcenter ondersteuning overal in Europa.

We voorzien een waarborg van €1.500 euro voor elk van onze California campervans. Voor de Perunto campervans is een waarborg voorzien van €750. Deze waarborg kan u betalen per overschrijving op onze bankrekening (1 week voor datum afreis) of via betaling met bankkaart of reservatie op kredietkaart bij ophaling van uw campervan. 

Bovenstaande waarborg is gelijk aan de maximale vrijstelling bij eventuele eigen schade (omnium verzekering) aan het voertuig. Voor de waarborgen diefstal en glasbraak is er geen vrijstelling.

 
 

De absoluut minimumleeftijd voor het besturen van een campervan is 23jaar (op datum van vertrek) bovendien dient de bestuurder(s) minimum 5jr in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs type B en dit zonder rijverbod.

Meerdere bestuurders zijn toegelaten zonder meerkost. Bij vertrek bezorgt u ons een kopie van het rijbewijs van alle bestuurders. Alle campervans zijn voorzien voor rijbewijs type B.

 
 

Persoonlijke spullen en bagage maar ook bijv. electronica zijn niet gedekt door de verzekeringen van de verhuurder. We raden de huurders aan om contact op te nemen met hun persoonlijke verzekeringsmaatschappij voor evt. bijkomende dekkingen onder hun inboedel -of reisverzekeringen. Veel kredietkaartmaatschappijen bieden eveneens gelijkaardige diensten aan.

 
 

Noodgevallen en pechverhelping

Bij ernstig ongeval of ander noodgeval zal u afhankelijk van het land contact opnemen met de lokale hulpdiensten. Noteer voor uw vertrek hiervoor de belangrijkste contacten per land die u wenst te bezoeken.

Contacteer ook steeds een Vancanzee medewerker, we kunnen u verder helpen en ondersteunen waar nodig. Bij vertrek krijgt u alle nuttige GSM nummers en mails. We zijn hier steeds bereikbaar 24u/24u en 7 dagen op 7 dagen.

Voor de technische assistentie heeft de California campervan een specifiek assistentie en noodoproepnummer. Deze bijstand werkt eveneens continue en is overal in Europa geldig.

 
 
 
 

De campervans van Vancanzee zijn bijna nieuwe voertuigen (max. 2 jaar oud) en worden bij elke terugkomst grondig technisch gecontroleerd (oliestand, waterstand, bandendruk, …). Toch kan een pech of technisch probleem altijd gebeuren.

Daarom tijdens uw reis kan u steeds (24u/24u en 7/7) beroep doen op onze Vancanzee assistentie. Bij vertrekt krijgt u alle noodzakelijke GSM nummers en mails zodat u steeds via gsm of whatsapp met ons in contact kan treden. 

Voor de technische assistentie van de campervan heeft elk voertuig  een specifiek assistentie en noodoproepnummer. Deze bijstand werkt eveneens continue en is overal in Europa geldig.